VISIE & ACHTERGROND

SUCCES = (KWALITEIT X ACCEPTATIE)MANAGEMENT

 SUCCES: IS DE MATE VAN VERANDERING.

 

Waar geloof ik in?
Mensen/teams kunnen altijd meer dan je denkt, maar vaak worden ze niet voldoende uitgenodigd om in actie te komen en er ontbreekt vaak de samenhang. Niets is op zich zelf staand, alles hangt met alles samen en niets gebeurt vanzelf.

Kwaliteit: is het optimaliseren van betaande processen en het ontwikkelen van nieuwe processen en produkten. se som van processen en produkten draagt bij aan het bereiken van excelletie. Acceptatie: er voor zorgen dat medewerkers duidelijke rollen en verantwoordelijkheden hebben/zien en ze geholpen worden de competenties die ervoor nodig zijn te bemachtigen. Naast informatie en communicatie.

Management: een duidelijk commitment aan de meetbare doelen die aansluiten bij de hoofdstrategie van de organisatie. Ook het verstrekken van middelen hoort daar bij.

Daarnaast stimuleer ik uit te gaan van jouw droom! Waar staat de organisatie echt voor? Wat wil je bereiken? Wees authentiek en geloofwaardig.

 

Wat is mijn achtergrond?

Als oudste zoon groeide ik op in een gezin op een grote tuinderij & kwekerij met daarnaast een handelsonderneming in zaden. Daar leerde ik doorzetten, hard werken, positivisme, problemen oplossen, organiseren, leiding geven, samenwerken, ondernemen en dat je altijd moet investeren om een hoger doel te bereiken. Het gaat nooit vanzelf.

Ging werken in de Elektrotechniek/Elektronica en volgde de part-time lerarenopleiding. (wiskunde, natuurkunde, elektrotechniek en informatiekunde) Vervolgens begon ik in 1985 als docent op de MTS in Arnhem waar ik vanaf 1991 leidinggevend was. Van 1991 tot 2006 was ik werkzaam op ROC's als directeur van verschillende beroepsunits en -sectoren alsmede concerndirecteur in het MBO. Vanaf 2006 ben ik zelfstandig.

 In 2004 rondde ik een post doctorale opleiding, een executive master, Strategisch Management van Onderwijs & Educatie, af bij de TIAS businessschool in Tilburg (UVT) dat mij naast Msc de titel Master of Management in Education (MME) bezorgde.

In 2010-2011 volgde ik het post doctorale NICP programma van de Nyenrode Business  Universiteit dat mij de titel CEIM, Certified Executive Interim Manager, opleverde.

Heb me tegenwoordig, door opleiding, meer toegelegd op toezicht van semi publieke organisaties en volgde recent een LEAN opleiding. 

Nadat ik bij Scania in Zwolle mocht rondkijken kreeg ik er een geloof bij: LEAN. Nu de uitdaging zoeken het te vertalen voor onderwijs.

pasfoto 2.jpg